Výstava slabozrakého malíře Lukáše Černého

22. 06. 2023

Ve dnech 3. 7. - 30. 8. 2023 se koná výstava maleb a kreseb slabozrakého malíře Lukáše Černého. Výstava v rámci festivalu Dny umění nevidomých (DUN) bude probíhat v Knihovně města Olomouce, pobočce Brněnská.  Vernisáž výstavy za přítomnosti autora se uskuteční v pondělí 3. 7. od 15:00 hodin, vstupné dobrovolné.

Festival DUN se koná již od roku 1995 ve všech krajských a většině okresních měst celé Moravy včetně Olomouckého regionu. Cílem festivalu je představit nejširší veřejnosti zrakově postižené umělce a přesvědčit ji formou koncertů a výstav o tom, že nevidomí lidé mají ztížené zrakové možnosti, ale jinak jsou zcela schopni být nedílnou součástí běžné společnosti, pro kterou mohou být i přínosem.

Ústřední téma výstavy je krajinomalba, pro kresbu autor použil pastel, případně tužku, a v malbě akryl.

Lukáš Černý se narodil v Jablonci nad Nisou.  Nyní žije a tvoří ve svém jičínském ateliéru Pod lucernou. Zde nabízí hodiny kreslení úplným začátečníkům a také pokročilejším kreslířům a kreslířkám, splnil se mu tak životní sen a celoživotní koníček se stal jeho povoláním. Od září 2020 je dle vlastních slov "kreslíř a malíř na volné noze".

Humprecht a letní louka
Soubor typu pdfLukáš Černý(3,9 MB)stáhnout


Poslední změna 22. 06. 2023 10:44:32