Výstava betlémů v Muzeu Mohelnice

Datum06. 11. 2021-06. 02. 2022
Místo konáníMuzeum Mohelnice
OrganizátorMuzeum Mohelnice, České sdružení přátel betlémů z.s., Vlastivědné muzeum v Šumperku, Spolek ručních řemesel z.s. Mohelnice a regionální pobočka ČSPB z. s.

Výstava betlémů s mezinárodním rozsahem bude zahájena 6. listopadu v prostorách Muzea Mohelnice a částečně v prostorách „minimuzea“ řemesel v Mohelnici na Kostelním náměstí. Jejími spolupořadateli jsou České sdružení přátel betlémů z.s. (člen Světové federace betlemářů UN–FOE–PRAE se sídlem v Římě), Vlastivědné muzeum v Šumperku, Spolek ručních řemesel z.s. Mohelnice a regionální pobočka ČSPB z. s.

Cílem organizátorů je ukázat široké veřejnosti krásu betlémů vyrobených z různých materiálů a pocházejících ze všech koutů České republiky i ze zahraničí.

Součástí výstavy bude workshop s komentovanou prohlídkou a ukázkou výroby betlémů, určený především mohelnickým dětem a dětem z blízkého okolí, a v neposlední řadě i prohlídka celoročně vystavovaného betlému umístěného v boční kapli kostela sv. Tomáše Becketa, jenž je zároveň i jedním z největších mechanických kostelních betlémů u nás.

Vernisáž proběhne 6. 11. v 15 hodin.

Výstavu finančně podpořily Olomoucký kraj a město Mohelnice.

Výstava betlémů v Muzeu Mohelnice


Poslední změna 29. 10. 2021 12:55:35