Veřejná doprava bude dál jezdit v prázdninovém režimu

16. 11. 2020

Ačkoli od poloviny tohoto týdne se do základních škol vrátí děti prvních a druhých tříd, Koordinátor integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje (KIDSOK) ponechá veřejnou dopravu dál v prázdninovém režimu. Jde o jediné efektivní řešení.

„Děti z prvních a druhých tříd obvykle využívají základní školy v místě svého bydliště, a pokud náhodou ne, vozí je do školy rodiče. Takto malí školáci autobusy většinou nejezdí, což vyplynulo i z diskuze s dopravci, kteří veřejnou dopravu v kraji zajišťují,“ vysvětlila setrvání v prázdninovém režimu dopravy Kateřina Suchánková, ředitelka KIDSOK.

Vrátit spoje do běžného režimu není možné také z důvodu, že každá ze škol bude končit vyučování v jinou dobu, jasný není ani provoz školních jídelen a družin. Tak, jak se budou vládní opatření v souvislosti s covid-19 uvolňovat a do škol zamíří i starší ročníky dětí, bude KIDSOK na změny reagovat a počet spojů navýší.

„Důležité je, že základní dopravní obslužnost obcí zůstane zachována. A kdyby někde vznikl nějaký problém, budeme ho operativně řešit,“ uvedl Michal Zácha, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast dopravy.

Veřejná doprava bude dál jezdit v prázdninovém režimu


Poslední změna 16. 11. 2020 14:19:03