Vánoce Flora 2019

Datum12.-15. 12. 2019
Místo konáníVýstaviště Flora Olomouc, pavilon A
OrganizátorVýstaviště Flora Olomouc

Horký svařák, voňavé dobroty, tradiční stánky a nevšední program pro děti. Takový bude již 39. ročník tradičních vánočních trhů v pavilonu A Výstaviště Flora Olomouc. Vánoce Flora 2019 se uskuteční od 12. do 15. prosince a nabídnou originální dárky a bohatý doprovodný program v příjemně vyhřátých prostorách olomouckého výstaviště.

Vánoce Flora 2019 představují příjemně strávený čas pro rodiny s dětmi. Pro děti bude přichystané zdobení perníčků s umělci Moravského divadla. Rodiče tak mohou v klidu pořizovat dárky nebo se zastavit u tradičního svařáku. Členové Moravské filharmonie navodí svým hudebním vystoupením žesťového kvintetu pravou vánoční atmosféru a Moravské divadlo Olomouc představí ukázku ze známé baletní inscenace Louskáček. O zábavu se postará dětské Hudebně-dramatické studio při MDO.

Letošní Vánoce hýří samými novinkami, organizace Bricks 4 Kidz připravila zábavný doprovodný program s kostkami LEGO®. S dětmi se budou stavět vánoční stromečky, sněhuláci a jiné krásné modely s vánoční tématikou s kostkami LEGO®. Děti se mohou těšit na pohyblivého soba se saněmi a další zajímavé motorizované modely. Neobvyklou záležitostí bude letos i opravdová salaš se zvířátky, tematické fotokoutky a pro nejmenší loutkové představení Kašpárkova říše.

Vedle bohatých stánků bude připraven i kulturní program. O hudební program se postará zpěvák Hynek Tomm a kapela ABBA STARS s nestárnoucími hity slavné švédské kapely. Dále okouzlí svým ohnivým vystoupením Petr Dragon Kozák a humorem zase pobaví komička Zuzana Bubílková. Nebude chybět ani tradiční zpívání koled. Na své si přijde opravdu každý.

Doprovodný program láká také na tvořivé workshopy. Návštěvníci si budou moci vyzkoušet linoryt s uměleckou skupinou Chaos company. Na workshopu se dozví základy této techniky a domů si odnesou vlastní umělecké dílo v podobě autorského tisku, vánočního přání nebo originálního dárku. Pro všechny věkové kategorie budou připraveny tvořivé dílny v podobě malování baňek, zdobení perníků, tvorba bedýnek, šperků, slaměných ozdob a svíček.

Po celou dobu trvání vánočních trhů budou zahradníci a floristé předvádět tvorbu vánočních dekorací a nebude chybět ani ukázka dekorování slavnostní štědrovečerní tabule.

Kouzelnou atmosféru Vánoc podtrhne pěvecké vystoupení dětí olomouckých škol, soutěž základních a mateřských škol ve zdobení vánočních stromečků a vystoupení dětí z dětských domovů. Program uvnitř pavilonu obohatí venkovní prodej vánočních stromků a jmelí od společnosti Lesy města Olomouce, a.s.

Vánoce Flora 2019


Poslední změna 03. 12. 2019 08:52:50