V Příkazech zatáhli za jeden provaz. Výsledkem je opravený průtah obcí

04. 09. 2019

Ukázkový příklad spolupráce soukromé firmy s obecní a krajskou správou předvedli lidé v Příkazech, kde proběhla rekonstrukce silnice ve směru na místní část Hynkov. Na úhradě nákladů ve výši 43 miliónů korun se totiž kromě Olomouckého kraje podílela také obec a nedaleké zemědělské družstvo.

„Takhle nějak si představuji spolupráci veřejného a soukromého sektoru. Opravená silnice, kterou teď v Příkazech mají, může být inspirací pro další vesnice v regionu,“ uvedl během slavnostního otevření cesty náměstek hejtmana pro dopravu Jan Zahradníček.

Rekonstrukcí prošel zhruba kilometrový úsek silnice. Ta leží v ochranném pásmu památkové rezervace a byla celá tvořena žulovými dlažebními kostkami. Chybělo jí však kvalitní podloží.

Cesta se na mnoha místech celá prohýbala. Neprospíval jí ani průjezd zemědělské techniky. To byl také jeden z důvodů, proč družstevníci na rekonstrukci silnice darovali dvanáct miliónů korun,“ uvedl místostarosta obce Příkazy Josef Škrabal. 

Kostky se vrátily jen asi na polovinu silnice, která má teď nové podloží. Zbývající část komunikace pokryl asfalt. Obec nechala vybudovat dešťovou kanalizaci, chodníky a parkovací zálivy.

Více fotografií ZDE.

V Příkazech zatáhli za jeden provaz. Výsledkem je opravený průtah obcí


Poslední změna 04. 09. 2019 13:48:38