Už po dvaadvacáté se obce v regionu utkají o titul Vesnice roku Olomouckého kraje

24. 05. 2016

V letošním roce se do soutěže, která je spojená s finančním darem od Olomouckého kraje, přihlásila celkem dvacítka obcí.

V termínu od 8. do 16. června navštíví hodnotitelská komise Babice, Bělou pod Pradědem, Buk, Čelechovice na Hané, Dlouhou Loučku, Dub nad Moravou, Hněvotín, Hrabovou, Jezernici, obec Luká, Majetín, Mořice, Náklo, Paseku, Radvanice, Rapotín, Skalku, Troubky, Vrbátky a Žákovice.

„Přihlášené obce budou hodnoceny v oblastech, jako jsou koncepční dokumenty, společenský život, aktivity občanů, podnikání, péče o stavební fond a obraz vesnice. Hodnotí se také občanská vybavenost, inženýrské sítě a úspory energií, péče o veřejná prostranství, přírodní prvky a zeleň v obci i péče o krajinu a připravované záměry nebo informační technologie,“ řekl náměstek hejtmana Olomouckého kraje Pavel Šoltys.

Vítěze vyhlásí hejtman Olomouckého kraje Jiří Rozbořil v pondělí 20. června 2016 na tiskové konferenci v kongresovém sále Krajského úřadu Olomouckého kraje.

„Olomoucký kraj tuto soutěž dlouhodobě podporuje. V letošním roce uvolnil z rozpočtu 500 tisíc korun. První, druhé a třetí místo v krajském kole soutěže obdrží finanční dar ve výši 100 tisíc, kraj také udělí speciální finanční ocenění dalším čtyřem obcím ve výši 50 tisíc korun,“ sdělil Jiří Rozbořil, hejtman Olomouckého kraje.

Slavnostní předání ocenění v krajském kole soutěže se uskuteční v pátek 19. srpna 2016 ve vítězné obci.

Do celostátního kola pak postoupí za každý kraj jedna obec. Slavnostní vyhlášení výsledků celostátního kola soutěže proběhne 17. září 2016 na Jarmarku venkova v Luhačovicích.

Soubor typu pdfVesnice roku 2016 Olomouckého kraje - harmonogram činností hodnotitelské komise(234,5 kB)stáhnout


Poslední změna 24. 05. 2016 12:51:49