Úředníci to umí pořádně rozjet. A to doslova

12. 06. 2019

Více než jedenáct tisíc kilometrů najezdili, nachodili a naběhali zaměstnanci krajského úřadu, kteří se zapojili do projektu Do práce na kole. Celkem se akce zúčastnilo čtyřiapadesát pracovníků, kteří soutěžili v patnácti týmech.

Smekám klobouk před všemi, kteří se do projektu zapojili. Myslím, že můžeme být na naše úředníky – sportovce právem hrdí,“ pochválil zaměstnance ředitel Krajského úřadu Olomouckého kraje Lubomír Baláš.

Z jednotlivců byla nejaktivnějším účastníkem Marie Buďová, která najezdila přibližně 1 357 kilometrů a v rámci olomouckého regionu skončila mezi ženami na skvělém druhém místě. Z mužů byl nejaktivnější Martin Pokorný, jenž najezdil a nachodil téměř 900 kilometrů, což v krajském kole stačilo na pěkné 17. místo. Bronzovou pozici obsadil Pavel Drexler – ten našlapal 487 kilometrů stíhán Radkou Poučovou se 468 pokořenými kilometry. Nedostižnou se při cestě do práce stala dvojice Lady Malé a Františka Malého, kteří v květnu nachodili 500 kilometrů, což je v kategorii pěších  katapultovalo mezi nejlepší.

Z domu to mám do kanceláře třicet kilometrů a vždycky jsem si říkal, že právě vzdálenost je důvod, proč na úřad nemohu jezdit na kole. Jenže při pohledu na výkony krajských úředníků mám chuť to zkusit,“ uvedl při setkání se zaměstnanci, kteří se do projektu Do práce na kole zapojili, hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Fotogalerie zde.

Do práce na kole


Poslední změna 12. 06. 2019 14:34:58