Srdeční procházková trasa v Olomouci

Datum11. 09.-12. 10. 2020
Místo konáníOlomouc, Smetanovy sady
OrganizátorNovartis

Kardiovaskulární choroby patří mezi onemocnění, u kterých je spolupráce pacienta a lékaře zcela klíčová. U chronického srdečního selhání, které se rozvíjí u každého pátého nad 40 let to platí obzvláště. Důležitá je totiž nejen samotná léčba, ale také režimová opatření, která mají pacienti dodržovat. Mezi režimová opatření patří mimo jiné i pravidelný pohyb, jehož vhodnou intenzitu je vždy nutné konzultovat s lékařem. Z tohoto důvodu v letošním roce vzniknou další Srdeční procházkové trasy speciálně určené pacientům se srdečním selháním, využít je může ale kdokoli, kdo chce přispět svému zdraví. Na první pražskou Srdeční procházkovou trasu letos naváže Srdeční procházková trasa v Olomouci, která se otevře v pátek 11. 9. 2020, v tento den u ní bude také od 9.00 do 12.00 hodin Fakultní nemocnice Olomouc pořádat svůj tradiční Pacientský den.

Na každé z tras návštěvníci potkají oranžové značení a také edukační oranžové židle s oteklými kotníky, které poukazují na jeden z příznaků onemocnění, a to oteklé dolní končetiny. Ačkoli budou tyto židle po čase odinstalovány, trasy jako takové budou dostupné i nadále, zájemci najdou jejich přesné mapky na www.rukunasrdce.cz.

Srdeční procházková trasa bude v pátek 11. 9. nově instalována v olomouckých Smetanových sadech. Procházka začíná za pavilonem „A“ Výstaviště Flora, kam přijdete z ulice Zamenhofova. Na začátek procházky příchozí upozorní oranžová edukativní židle i informační tabule. Symboly Ruku na srdce spolu s dalšími židlemi ukáží správný směr procházky. Okruh je dlouhý přibližně 500 m, proto jej zdatnější mohou v rámci pravidelné procházky zopakovat hned třikrát a strávit tak pohybem v přírodě zhruba 30 minut. Trasa bude židlemi značena od pátku 11. 9. 2020 do 12. 10. 2020.

Záštitu nad akcí převzal hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Srdeční procházková trasa v Olomouci


Poslední změna 09. 09. 2020 15:37:23