Scholaris bude jednodenní a navštívit ho můžete i on-line

23. 11. 2021

Za přísných protiepidemických opatření a také prostřednictvím živého vysílání na YouTube kanálu se letos uskuteční Scholaris, tradiční přehlídka středních a vyšších odborných škol z Olomouckého kraje. Zahájena bude ve středu 24. listopadu a potrvá jen jeden den.

Loni jsme přehlídku rodičům a žákům nabídli kvůli nemoci covid-19 pouze prostřednictvím krátkých videí. Bohužel vzhledem k aktuální situaci a novým vládním nařízením, jsme museli také letošní Scholaris upravit. Bude pouze jednodenní a budeme jej přenášet on-line. Věřím, že rodičům ale i budoucím žákům při rozhodování o tom, jakou školu vybrat, akce i přes omezení pomůže,“ uvedl radní pro oblast školství Aleš Jakubec.

Živý přenos zajistí profesionální kameraman, který bude z přehlídky vysílat přes YouTube kanál Olomouckého kraje: https://www.youtube.com/user/OlomouckyKraj.

Výstava Scholaris 2021 se koná v prostorách Střední odborné školy polytechnické v Rooseveltově ulici v Olomouci od 9 do 18 hodin. Při vstupu na akci je nutné se prokazovat bezinfekčností, výjimku mají děti do 12 let, které žádné potvrzení předkládat nemusí. Během návštěvy výstavy platí povinnost mít ve vnitřních prostorách po celou dobu nasazený respirátor min. třídy FFP2 (KN95 / N95).

Scholaris je přehlídka středních škol, kterou její organizátoři každoročně pořádají ve všech okresech Olomouckého kraje. Cílem akce je poskytnout žákům základních škol a jejich rodičům informace o středních školách, učilištích a o situaci na trhu práce v Olomouckém kraji.

archivní foto


Poslední změna 02. 12. 2021 09:28:08