Raději to ani nezkoušejte, varuje hejtmanství řidiče přetížených náklaďáků

11. 09. 2019

Na třech místech Olomouckého kraje plánuje hejtmanství postavit vysokorychlostní váhy, které budou měřit hmotnost projíždějících nákladních aut. Chce tak zamezit tomu, aby silnice demolovaly přetížené kamióny.

„Vytipovali jsme celkem tři lokality, kde by vysokorychlostní váhy mohly pracovat, a to u obcí Příkazy, Bedihošť a Mladějovice,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Původně kraj zkoumal sedmnáct dalších míst, kde by měřicí zařízení mohla stát. Díky ideálním podmínkám pro instalaci nakonec hejtmanství zvolilo silnice procházející zmiňovanými obcemi.

Krajský úřad se obává toho, že až stát zavede vysokorychlostní váhy na dálnicích a zpoplatní některé úseky silnic 1. třídy, začnou přetížené kamióny jezdit pro krajských cestách 2. a 3. třídy.

Nejde nám o trestání nebo pokutování slušných řidičů, ale musíme ochránit naše cesty před přeloženými nákladními auty. Do oprav silnic ročně investujeme stovky miliónů korun a nechceme, aby nám je přetížené náklaďáky ničily,“ dodal Okleštěk.

Příští rok hejtmanství připraví projektovou dokumentaci. S instalací vah začne hned poté, co potřebné formality vyřídí.

Raději to ani nezkoušejte, varuje hejtmanství řidiče přetížených náklaďáků     Ilustrační foto


Poslední změna 11. 09. 2019 12:51:38