Prvním dítětem roku je Filip z Uničova

02. 01. 2019

V Olomouckém kraji žije teprve krátce, ale už se o něm píše v novinách a mluví v médiích. Řeč je o malém Filipovi, prvním miminku narozeném v našem regionu v roce 2019. Na svět přišel 1. ledna zhruba hodinu a půl po půlnoci ve šternberské nemocnici. Mezi gratulanty byl i hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Těší mě, že děťátko i maminka jsou zdraví a mají dobrou náladu. Věřím, že se bude malému Filípkovi na světě líbit a v našem kraji zvlášť,“ uvedl hejtman Okleštěk.

Kromě gratulace, květin a přání pevného zdraví pro šťastnou rodičku předal hejtman prvnímu letošnímu novorozenci také hrací podložku s dětskou hrazdičkou a finanční dar.

Malý Filip, jehož maminka přijela do šternberské nemocnice z Uničova, váží necelá tři kila a měří padesát centimetrů. Půl hodiny po něm přišla na svět Nina v olomoucké fakultní nemocnici a na porodním sále v Šumperku se první letošní dětský pláč ozval o půl jedenácté dopoledne z úst malého Theodora.  V nemocnici v Přerově se jako první narodil František Max, v Prostějově Adéla – oba přišli na svět na Nový rok odpoledne.

Více fotografií ve fotogalerii ZDE.

Prvním dítětem roku je Filip z Uničova


Poslední změna 02. 01. 2019 16:57:41