Prestiž i statisícové odměny. Začala soutěž o vesnici roku

07. 03. 2019

Také letos se obce z Olomouckého kraje mohou zapojit do soutěže, jejíž vítěz se stane krajskou vesnicí roku 2019. Nejlepší z každého regionu pak čeká souboj na celostátní úrovni. Zájemci se mohou hlásit do konce dubna, pro vítěze připravilo hejtmanství zajímavé finanční prémie.

Při svých cestách po kraji vídám řadu obcí, kde mají zrekonstruovanou náves, upravený parčík či nové dětské hřiště. Především se ale potkávám s lidmi, kteří za těmito změnami stojí. Díky soutěži Vesnice roku se mohou svými výsledky pochlubit ostatním a ukázat jim cestu,“ řekl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Hejtmanství soutěž dlouhodobě podporuje. Obce, které v krajském kole obsadí první, druhé a třetí místo, se podělí o finanční dar ve výši 600 tisíc korun. Po padesáti tisících pak v rámci speciálního ocenění dostanou ještě další čtyři vesnice.

Soutěž představuje jedinečnou možnost porovnat se s jinými a zároveň prezentovat výsledky dlouhodobé mnohdy nelehké práce,“ doplnil náměstek hejtmana pro regionální rozvoj Pavel Šoltys.

Každou z přihlášených obcí navštíví odborná komise. Hodnotit bude například společenský život, aktivity obyvatel, občanskou vybavenost, péči o veřejná prostranství nebo třeba informační technologie.

Veškeré informace k projektu včetně přihlášky a harmonogramu najdou zájemci na webu www.vesniceroku.cz. Mohou se rovněž obrátit přímo na oddělení regionálního rozvoje krajského úřadu (tel.: 585 508 322).

Vesnicí Olomouckého kraje roku 2018 se stala obec Šumvald


Poslední změna 05. 08. 2019 08:58:31