Preludium Aloise Motýla: ZUŠ Žerotín (Flauto Armonico, KO Sinfonia)

Datum17. 02. 2020
Místo konáníVýstavní síň Vlastivědného muzea Šumperk
OrganizátorDK Šumperk

U druhého koncertu 47. ročníku festivalu se můžete těšit na společné vystoupení dvou souborů olomoucké Základní umělecké školy Žerotín. Festival se koná za finanční podpory Města Šumperka a Olomouckého kraje.

Začátek akce je v 19 hodin.

Komorní smyčcový orchestr Sinfonia pod vedením uměleckého vedoucího a dirigenta Vladimíra Zemana získal titul nejlepšího orchestru ZUŠ v Olomouckém kraji.  Repertoár je různorodý, avšak převažují skladby z období baroka a klasicismu.

Orchestr Flauto Armonico, jehož uměleckými vedoucími jsou Jana Kropáčková a Šárka Bilanová, je složen z hráčů na flétny, háčkové harfy a bicí nástroje. Pravidelně každý rok s bohatým repertoárem účinkuje na nejrůznějších akcích v regionu - Noc kostelů nebo Dny evropského dědictví. V roce 2016 navázal spolupráci s nadací Malý Noe, se kterou pořádá nadační koncert v Bazilice na Svatém Kopečku u Olomouce ve prospěch zdravotně a sociálně postižených dětí. Orchestr začal sbírat úspěchy i na mezinárodním poli, například na soutěži v Bratislavě nebo v polské Bydgoszczi, vloni navíc získal na mezinárodní soutěži v Neerpeltu v Belgii první místo ve své kategorii.

Preludium Aloise Motýla: ZUŠ Žerotín (Flauto Armonico, KO Sinfonia)


Poslední změna 13. 02. 2020 09:28:39