Poetický večer: Kristýna Podzimková a Ondřej Fencl

Datum16. 09. 2022
Místo konáníZámecký klub, Hranice
OrganizátorMěstská kulturní zařízení Hranice

Herečka Kristýna Podzimková a hudebník Ondřej Fencl přijíždějí do Hranic s úchvatným poetickým večerem. Cílem projektu je „rehabilitovat“ poezii a vrátit ji zpátky k lidem.

Básně a písně. Zhudebněná poezie Seiferta, Skácela, Merty a dalších básníků bude znít na poetickém večeru, který se uskuteční v pátek 16. září od 20 hodin Zámeckém klubu v Hranicích. Páteří projektu je kromě muzikanta Ondřeje Fencla také všestranná herečka Kristýna Podzimková.

Předprodej vstupenek v Turistickém informačním centru na zámku nebo online na www.kultura-hranice.cz.

Kristýna Podzimková

Po studiu na Janáčkově konzervatoři nastoupila do Těšínského divadla, kde dostala velké herecké příležitosti (Maryša, Skřivánek, Slunce pro dva, Motýli) a také cenu ředitele divadla Karola Suzsky. V roce 2008 si ji vybral německý režisér Veit Helmer do hlavní role filmu Absurdistan, který pak úspěšně brázdil světové filmové festivaly. Známá je například z filmů Metanol, Guru, Bábovky, Král Šumavy a ze seriálů Ochránce, Bez vědomí, Ulice.

Ondřej Fencl

Klavírista, kytarista, zpěvák, frontman folk-rockového Hromosvodu, kapelník, klávesista a manažer 5P Luboše Pospíšila a také kytarista Schodiště. Napsal texty písní pro Lenku Dusilovou, Olympic, Luboše Pospíšila. Spolupracuje s Vladimírem Mertou, houslistou Janem Hrubým, participuje na comebacku Marsyas, vystupuje s Vaškem Koubkem. V roce 2018 vyšla u nakladatelství Galén kritikou ceněná sbírka Fenclových básní Všetečky.

Poetický večer: Kristýna Podzimková a Ondřej Fencl


Poslední změna 24. 08. 2022 11:28:34