Podnikatelskou soutěž ovládli majitelé sýrárny z Litovle

06. 02. 2019

Bratři Roberto, Piercristiano a Gian Battista Brazzale z italského Veneta, jejichž firma v Litovli na Olomoucku je největším světovým výrobcem tvrdého sýra typu parmazán, jsou vítězi třináctého ročníku klání o nejlepšího podnikatele regionu. Ocenění převzali v úterý 5. února v rámci slavnostního vyhlášení výsledků v Divadle na Šantovce. Soutěž spolupořádá Olomoucký kraj.

Chci poděkovat hlavně našemu českému týmu. Je úžasné, že Češi sami připravují a prodávají italské výrobky! Mám rád Českou republiku – její hudbu, literaturu. Je to můj druhý domov,“ svěřil se za všechny bratry Roberto Brazzale.

Podnikatel roku je nejprestižnější světovou soutěží podnikatelů, která byla založena v roce 1986 ve Spojených státech. Jejím cílem je vyzdvihnout osobnosti, které mohou být vzorem pro začínající podnikatele.

Soutěž EY Podnikatel roku pravidelně dokazuje, že v našem regionu žijí nadaní a podnikaví lidé. Těší mě to dvojnásob, protože jejich úspěch dává energii i Olomouckému kraji, který se na podporu podnikání zaměřuje třeba tím, že buduje kvalitní dopravní infrastrukturu nebo podporuje učební obory, po kterých je na trhu práce velká poptávka,“ uvedl Ladislav Okleštěk, hejtman Olomouckého kraje.

Klání je koncipováno jako mezinárodní, proto jsou kritéria, podle nichž jsou posuzováni jednotliví účastníci, v každé zemi srovnatelná. Vítěze vybírá nezávislá porota složená především z předešlých vítězů. Dnes je soutěž pravidelně vyhlašovaná už téměř v 60 zemích světa a na šesti kontinentech.

Více informací na www.podnikatelroku.cz.

Více fotografií ZDE.

Podnikatelskou soutěž ovládli majitelé sýrárny z Litovle


Poslední změna 06. 02. 2019 12:14:21