Olomoucký kraj zajistí lékárenskou pohotovostní službu o státních a dalších svátcích

07. 03. 2017

1. leden, Velikonoční pondělí, 8. květen, 28. září, 28. říjen, 25. a 26. prosinec. Olomoucké hejtmanství se rozhodlo ve spolupráci s Českou lékárnickou komorou v tyto svátky zajistit otevření lékárenské pohotovostní služby v každém okrese na území našeho kraje. Otevření lékáren v uvedené dny přijde kraj na 140 tisíc korun.

„Rozšířenou pracovní dobu a provoz o státních svátcích až donedávna zajišťovaly lékárny ve velkých obchodních centrech. Novela zákona o prodejní době v obchodech však způsobila, že o těchto svátcích zůstávají nákupní centra zavřená, a to včetně lékáren, přestože se na ně novela nevztahuje. Museli jsme tedy přijít s řešením,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast zdravotnictví Dalibor Horák.

Ve svátečních dnech bude tedy v každém okrese otevřena vždy jedna lékárna, a to po dobu 4 hodin, od 9:00 do 13:00 hod. Lékárnám, které se přihlásí k poskytování lékárenské pohotovostní služby o svátcích, poskytne Olomoucký kraj příspěvek ve výši 4 tisíce korun na pokrytí nezbytných výdajů.

Informace o otevírací době lékáren o svátcích najdou obyvatelé také na webových stránkách kraje, v měsíčníku Olomoucký kraj, na internetových stránkách obcí s rozšířenou působností nebo v nemocnicích poskytujících lékařskou pohotovostní službu.

Olomoucký kraj zajistí lékárenskou pohotovostní službu o státních a dalších svátcích


Poslední změna 07. 03. 2017 09:14:29