Olomoucký kraj turisty láká. Skokanem roku je botanická zahrada

08. 06. 2022

Žebříček deseti míst, která v roce 2021 patřila v Olomouckém kraji k nejnavštěvovanějším, opět vede zoologická zahrada na Svatém Kopečku u Olomouce. Prohlédnout si ji přišlo na 410 tisíc lidí. Skokanem minulého roku je pak olomoucká botanická zahrada, kam vloni zavítalo zhruba 160 tisíc návštěvníků, což je dvakrát více než v roce 2020. Třetím místem v regionu, které lákalo, jsou Termály Losiny – vloni do nich zamířilo více než 145 tisíc hostů.

„Téměř třetinový nárůst turistů jsme vloni zaznamenali také na Helfštýně, který nedávno prošel výraznou rekonstrukcí. Významnou měrou se na ní podílel Olomoucký kraj,“ uvedla Milada Sokolová, uvolněná členka Zastupitelstva Olomouckého kraje pro oblast vnějších vztahů a cestovního ruchu.

Meziroční nárůst návštěvnosti vloni zapsaly také Dlouhé stráně. Tam se vydalo na 95 tisíc návštěvníků. V kurzu byl i Rejvíz, kam zamířilo asi 56 tisíc lidí.

„Oblíbenost Olomouckého kraje mezi turisty je dána hlavně rozmanitostí našeho regionu. Za návštěvu ale určitě stojí i méně vyhlášené lokality, které na objevení teprve čekají,“ dodal Radek Stojan, ředitel Centrály cestovního ruchu Olomouckého kraje.

Foto: zoo Olomouc


Poslední změna 08. 06. 2022 12:09:06