Olomoucký kraj připravuje třetí vlnu kotlíkových dotací

06. 03. 2019

V pořadí už třetí vlnu výměny starých topidel na tuhá paliva za moderní zdroje vytápění chystá Olomoucký kraj. Z Ministerstva životního prostředí by se do regionu mělo dostat přibližně 171,5 miliónu korun. Pokud krajští zastupitelé v dubnu schválí financování a podmínky dotačního programu, začne hejtmanství přijímat žádosti o kotlíkové dotace 4. června.

Olomoucký kraj se zavázal, že z přidělených finančních prostředků podpoří výměnu minimálně 1 715 kotlů na pevná paliva. Nahradit je mohou tepelná čerpadla, kotle na biomasu a kondenzační kotle,“ řekl náměstek hejtmana pro oblast strategického rozvoje Pavel Šoltys.

Příjem žádostí bude stejně jako v minulosti probíhat prostřednictvím elektronického formuláře, který lidé najdou na webových stránkách www.olkraj.cz/kotlikovedotace. Po odeslání elektronického formuláře bude žádosti přidělen unikátní PID kód.

Následovat bude elektronická evidence žádostí, čímž dojde k vytvoření pořadníku. Poté je nutné do deseti pracovních dnů doložit listinnou verzi žádosti a potřebné přílohy na krajský úřad,“ vysvětlil vedoucí oddělení administrace kotlíkových dotací Martin Černocký.

Hejtmanství pro žadatele také tentokrát připravilo informační semináře, které proběhnou v období od vyhlášení dotačního programu až do zahájení příjmu žádostí. Na besedách pracovníci krajského úřadu vysvětlí zájemcům například způsob vyplnění příslušných formulářů.

O kotlíkové dotace byl v našem kraji vždy velký zájem, a letos tomu zřejmě nebude jinak. Těší mě, že lidem není stav ovzduší lhostejný a snaží se výměnou starého kotle přispět k jeho zlepšení,“ uvedl hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Veškeré dostupné informace jsou uvedeny na www.olkraj.cz/kotlikovedotace. Lidé se mohou obracet i na pracovníky krajského úřadu z oddělení administrace kotlíkových dotací.

Olomoucký kraj připravuje třetí vlnu kotlíkových dotací


Poslední změna 06. 03. 2019 07:51:19