Olomoucký kraj chce ocenit všechny, kterým není lhostejné životní prostředí

11. 05. 2022

Hejtmanství vyhlásilo další ročník Cen Olomouckého kraje za přínos v oblasti životního prostředí. Udílení ocenění schválili na dubnovém zasedání krajští zastupitelé. Nominace bude možné posílat až do poloviny června.

„Životní prostředí je jedním z důležitých témat, kterými se Olomoucký kraj dlouhodobě a systematicky zabývá. Chceme proto ocenit ty, kteří se do této oblasti aktivně zapojují. Pokud máte takové lidi ve svém okolí, nominujte je do naší ankety. Mohou být inspirací pro ostatní,“ vyzval Martin Šmída, náměstek hejtmana pro oblast životního prostředí.

Olomoucký kraj cenu za přínos v oblasti životního prostředí udílí od roku 2019. Od loňska se cena uděluje na základě nominací podaných veřejností a to celkem ve čtyřech kategoriích. Nominace na cenu za významný počin v ochraně životního prostředí, za dlouhodobý přínos v oblasti životního prostředí a za významný počin v separaci a recyklaci odpadů lze podávat elektronicky do 15. června.

Čtvrtá kategorie, cena veřejnosti za přínos v oblasti životního prostředí, se pak uděluje na základě výsledku hlasování veřejnosti pro některého z nominovaných ve výše uvedených kategoriích.  

Všechny informace jsou uvedeny na webu www.cenykraje.cz.

Olomoucký kraj cenu za přínos v oblasti životního prostředí udílí od roku 2019


Poslední změna 12. 05. 2022 11:14:40