Obce a města v kraji mohou soutěžit o cenu za nejlepší web. Hlasujte i vy

21. 02. 2023

Odstartoval další ročník soutěže Zlatý erb. Obce a města v Olomouckém kraji se tak opět mohou zapojit do klání o nejlepší webové stránky. Vítězové krajských kol postoupí do celostátního finále, které se uskuteční 15. května v Hradci Králové.

„Webové stránky jednotlivých obcí a měst jsou pro občany velmi důležitou platformou pro získávání informací o místě, kde bydlí. Zároveň je to nástroj, který jim usnadní vyřízení nejrůznějších záležitostí z pohodlí domova. Přihlášené obce navíc získají cennou zpětnou vazbu a mohou se stát inspirací ostatním,“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

V letošním jubilejním 25. ročníku soutěže se hodnotí webové stránky ve dvou kategoriích. Automaticky jsou nominovány všechny obce s rozšířenou působností. Do popředí se díky tomu dostávají povinně zveřejňované informace, bezpečnost webu nebo využití otevřených dat. Odtud také vzešlo téma letošního ročníku – open data.

Zapojit se mohou také obce bez rozšířené působnosti, které se přihlašují samy. Čas mají do neděle 12. března. Přihlášku, propozice i harmonogram krajského kola soutěže najdou zájemci na webu www.zlatyerb.cz.

O vítězi může rozhodnout také veřejnost, a to ve speciální kategorii do 15. března. „Lidé mají k dispozici dva hlasy. Svého favorita mohou vybírat mezi třinácti obcemi s rozšířenou působností. Druhým hlasem je možné podpořit některou z obcí bez rozšířené působnosti. Záleží však na tom, zda se daná obec do soutěže přihlásí,“ dodal Petr Lysek, radní Olomouckého kraje pro investice, evropské projekty, transparenci, IT a Smart region.

Hlasování o ceně veřejnosti v soutěži Zlatý erb probíhá v aplikaci za využití elektronické identity. Přihlášení do aplikace je dostupné zde. Soutěž pořádá spolek Český zavináč.

Obce a města v kraji mohou soutěžit o cenu za nejlepší web. Hlasujte i vy
Obce a města v kraji mohou soutěžit o cenu za nejlepší web. Hlasujte i vy


Poslední změna 21. 02. 2023 10:59:19