Novinky programu Interact - říjen/listopad 2020

26. 10. 2020

Budoucnost Evropy

O tom, jaká bude budoucnost Evropy, se můžete dozvědět v nejnovější epizodě „This is Europe“ podcastu Interregu zde. V odkazu jsou dostupné i všechny předchozí epizody. Účinkující společně řeší široké spektrum otázek týkajících se Evropy, od populistické politiky až po klimatické problémy a snaží se najít odpověď, jak by mohl evropský kontinent prosperovat během globální pandemie a po ní.

První testy nového programu monitorovacího systému Interreg

Uživatelé programu si během čtyřiceti pěti minut mohli vyzkoušet odesílání formulářů žádosti, zatím označeném jako MS Post 2020. Prototyp tohoto systému umožnil uživateli na funkčnost nástroje. Testy byly prováděny online za účelem získání zpětné vazby a návrhů na zlepšení.

 

Události

Opatření proti podvodům  - setkání

Ve dnech 21. - 22. 10. 2020 proběhla na žádost řídících orgánů Rumunska a Řecka online akce zaměřená na výměnu zkušeností s opatřením proti podvodům.

 

Spolupráce a synergie v oblasti střední a jihovýchodní Evropy

Tato online událost (původně plánovaná na 17. - 18. září) byla přesunuta na 3. - 4. listopadu 2020 vždy od 10:00 do 13:00 SEČ. Aktualizovaná agenda a další informace, včetně nového registračního odkazu, budou zveřejněny v nadcházejících týdnech, blíže ke dni konání akce. Tato událost je věnována diskusím o spolupráci mezi programy ve střední a jihovýchodní Evropě, včetně příspěvků k místním makroregionálním strategiím EUSDR, EUSAIR a EUSALP.

 

Simplified cost options a statistiky

Akce zaměřená na JS a MA, která proběhne 5. listopadu, poskytne programům příležitost seznámit se se základní statistickou terminologií. Také budeme sdílet data, která jsme dosud shromáždili o organizaci akcí společností Interact a kam nás zavedly výpočty průměrných nákladů na události. Cílem akce je poskytnout programům základní nástroje pro provádění výpočtů, odůvodnění pro specifické SCO charakteristické pro program na základě historických dat programu a umožnit jim, aby mohly odpovídat na otázky AA, a také zvyšovat / přenášet znalosti. Možná nebudeme schopni odpovědět na všechny otázky, ale schůzka nás může upozornit na problémy, které vyžadují následnou kontrolu.


Poslední změna 26. 10. 2020 09:44:19