Nejlepší webové stránky mají v Mohelnici a Lipové - lázních

19. 03. 2019

Města a obce v Olomouckém kraji opět soutěžily o Zlatý erb. Letos se jich do klání o nejlepší webové stránky a elektronickou službu přihlásilo osmnáct.

Hejtmanství soutěž Zlatý erb podporuje hlavně proto, aby motivovalo vesnice a města k využívání moderních technologií, které lidem ušetří například cestu na úřad,“ řekl hejtman olomouckého kraje Ladislav Okleštěk.

Nejlepší internetovou prezentaci ze všech přihlášených měst mají v Mohelnici. „Nabízíme lidem možnost prohlédnout si prostřednictvím webkamery náměstí Svobody. Oblíbená je také aplikace, díky které mohou občané hlásit například poškozené dopravní značení nebo nefunkční veřejné osvětlení. Nechybí ani diskusní fórum,“ prohlásil správce IT Michal Havlíček.

V kategorii obcí zvítězila Lipová - lázně. Její web zaujal porotu především možností návštěvy fotogalerie se snímky z vesnice i jejího okolí. Cenu za Smart City a nejlepší elektronickou službu obdržel Šumperk, který lidem nabízí katalog sociálních a navazujících služeb.

Člověk, který potřebuje využít některou ze sociálních služeb, napíše do aplikace svůj problém a ona ho snadno dovede až k organizaci, která mu poskytne pomoc. Tento systém funguje už od roku 2014 a je o něho velký zájem,“ uvedl starosta Šumperka Tomáš Spurný.

Všichni krajští vítězové postupují do celostátního kola jednadvacátého ročníku soutěže Zlatý erb, které proběhne 1. dubna v Hradci Králové.

Výsledky krajského kola soutěže Zlatý erb

Smart City a nejlepší elektronická služba

  1. Šumperk: Katalog sociálních a navazujících služeb města Šumperk
  2. Olomouc: Sportuj v Olomouci
  3. Šumperk: Monitoring ovzduší

Nejlepší webové stránky obcí

  1. Lipová – lázně
  2. Velké Losiny
  3. Libina

Nejlepší webové stránky měst

  1. Mohelnice
  2. Prostějov
  3. Zábřeh

Fotogalerie zde.

Nejlepší webové stránky mají v Mohelnici a Lipové - lázních


Poslední změna 19. 03. 2019 15:29:21