Na životní prostředí půjdou milióny

25. 07. 2022

Zhruba pět miliónů korun investuje letos Olomoucký kraj do dotačního Programu na podporu aktivit v oblasti životního prostředí a zemědělství. O finanční pomoc byl opět obrovský zájem – sešlo se 85 žádostí a Rada Olomouckého kraje na doporučení příslušné komise podpořila drtivou většinu z nich.

„Uvědomujeme si důležitost a nutnost péče o životní prostředí, proto se snažíme veřejnost k ekologickému chování motivovat a pomáhat těm, kteří už různé aktivity v této oblasti již podnikají,“ uvedl Martin Šmída, radní Olomouckého kraje pro oblast životního prostředí, odpadů a zemědělství.

Jednasedmdesáti žadatelům rozdělí kraj 5,2 miliónu korun. Jedná se o projekty, které mají například zadržovat vodu v krajině, přispívat k rozvoji biodiverzity nebo je jejich smyslem výsadba či údržba alejí.

„Velmi děkuji všem, kteří se věnují ekologickým aktivitám v našem kraji, ať už jsou to jednotlivci, obce nebo jiné instituce a spolky. Jsem rád, že se nám podařilo od minulého roku zdvojnásobit finanční prostředky na podporu těch projektů, které jsou přínosem pro životní prostředí v Olomouckém kraji,“ dodal radní Šmída.

Na životní prostředí půjdou milióny Foto: ilustrační foto


Poslední změna 25. 07. 2022 08:48:00