Na modernizaci vodohospodářské infrastruktury dá kraj desítky miliónů korun

04. 02. 2020

Celkem třicet čtyři miliónů korun letos poskytne Olomoucký kraj obcím na modernizaci a rozšíření vodovodů a kanalizací. Krajské peníze pomohou tam, kde je nedostatek vody nebo problémy s jejím čištěním.

„O dotační titul na obnovu vodohospodářské infrastruktury je každoročně velký zájem, který převyšuje rozpočtové možnosti kraje. Svědčí to o tom, že program je opravdu potřebný a užitečný,“ uvedl náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast životního prostředí Milan Klimeš.

Další tři milióny korun jsou v krajském rozpočtu připraveny na odstranění škod, které obcím vzniknou při haváriích na vodovodních a kanalizačních řadech. Ze stejného balíku peněz je možné čerpat i na stavbu protipovodňových opatření.

„Krajské peníze mohou žadatelé získat v případě, že dojde k poruše na vodovodu, a v důsledku toho k omezení dodávek pitné vody. Opravy vodohospodářské infrastruktury jsou velmi nákladné, proto chce hejtmanství obcím s financováním pomoci,“ vysvětlil náměstek Klimeš.

Žádosti o podporu v obou dotačních programech začne úřad přijímat 23. března. Dotace jsou určeny obcím nebo jejich místním částem a také dobrovolným svazkům obcí.

Na modernizaci vodohospodářské infrastruktury dá kraj desítky miliónů korun     Ilustrační foto


Poslední změna 04. 02. 2020 11:24:20