Na běžecké trasy v Jeseníkách dá kraj jeden a čtvrt miliónu korun

07. 02. 2024

Organizace Jeseníky – Sdružení cestovního ruchu obdrží letos od Olomouckého kraje celkem jeden a čtvrt miliónu korun, a to na úpravu běžeckých tras a obnovu vozidel zimní údržby.

„Peníze jsme poskytli ve formě navýšení členského příspěvku, aby je mohlo sdružení využít hned. Lyžařské běžecké trasy a jejich úprava jsou klíčovými předpoklady pro zajištění návštěvnosti Jeseníků v zimě,“ uvedla Milada Sokolová, uvolněná členka Zastupitelstva Olomouckého kraje pro oblast vnějších vztahů a cestovního ruchu.

Miliónem korun kraj podpoří údržbu běžeckých stop. Peníze poslouží na samotný provoz roleb, ale také na školení rolbařů, mapování a značení běžeckých tras, provoz GPS systému nebo informačního portálu jdemenabezky.cz, kde mohou běžkaři sledovat například pohyb roleb nebo sdílet na mapě polohu se svými kamarády.

Zbývající čtvrt milión korun sdružení použije na obnovu technického stavu sněžných vozidel. „Díky tomu bude zajištěna provozuschopnost stávající sněžné flotily. Peníze využijeme jak na nákup, tak na technicky náročné opravy sněžných vozidel,“ uvedl Tomáš Rak, ředitel Jeseníky – Sdružení cestovního ruchu.

Na horách mají běžkaři k dispozici přes tři sta kilometrů tras v devíti oblastech, a to Dolní Morava, Staré Město, Paprsek, Ramzová – Lipová-lázně – Jeseník, Červenohorské sedlo, Praděd a okruhy Kurzovní, Skřítek, Kouty nad Desnou a Rejvíz.

Na běžecké trasy v Jeseníkách dá kraj jeden a čtvrt miliónu korun, zdroj: CCR OK


Poslední změna 08. 02. 2024 15:36:13