MPO ČR podpoří cestovní kanceláře. Pomůže jim s pojištěním pro případ úpadku

24. 02. 2021

Ministerstvo průmyslu a obchodu ČR (MPO) a Českomoravská záruční a rozvojová banka (ČMZRB) zveřejnily první výzvu z programu COVID Záruka CK, který vznikl ve spolupráci s Ministerstvem pro místní rozvoj ČR (MMR). Má zmírnit dopady koronaviru na cestovní ruch a cestovní služby. Podpora se bude poskytovat formou bankovních záruk vystavených ČMZRB, které cestovní kanceláře místo vlastních financí využijí pro povinnou spoluúčast na povinném pojištění ochrany proti úpadku.

Záruky jsou určeny zejména pro malé a střední cestovní kanceláře a budou se vystavovat na jeden kalendářní rok, resp. na jedno pojistné období, zahájené mezi 01.10.2020 a 31.12.2021.

Žádosti o podporu bude přijímat od 01.03.2021 prostřednictvím
E-Podatelny Českomoravská záruční a rozvojová banka. Podrobné informace k programu, žádost a videonávod, jak o podporu zažádat, budou včas zveřejněny na webových stránkách https://www.cmzrb.cz/podnikatele/zaruky/covid-zaruka-ck/

Žádat o podporu budou moci také společnosti, které dříve působily jako cestovní kanceláře, ale v době od 12. 3. 2020 se z nich musely stát cestovní agentury.

Konkrétní podmínky a kritéria pro získání podpory jsou k dispozici na webových stránkách www.cmzrb.cz a www.mpo.cz.


Poslední změna 24. 02. 2021 12:17:00