Místa radních obsadili školáci

15. 10. 2019

Desáté patro budovy krajského úřadu v Olomouci, kde obvykle zasedá rada kraje, obsadili v pondělí 14. října žáci ze základní školy v Javorníku. Na návštěvu je pozval Ladislav Okleštěk, hejtman Olomouckého kraje. Setkání si domluvili už letos v červnu, kdy Okleštěk vyrazil na Javornicko s mobilní kanceláří.

„Děti si s sebou přivezly dobrou náladu a hlavně spoustu otázek. Musel jsem odpovídat třeba na to, kolik je v kraji vesnic a měst nebo s jak velkým rozpočtem hejtmanství hospodaří. Chvíli jsem si jako školák před tabulí připadal já,“ žertoval Okleštěk.

Školáky zajímaly i osobnější informace – třeba to, jakou měl hejtman dovolenou nebo kterou památku v kraji má nejradši. „Pro děti jsem si na oplátku připravil malou soutěž. Kdo z nich správně odpověděl na otázku, která se týkala Olomouckého kraje, dostal malý dárek,“ uvedl hejtman.

Do krajského města dorazily děti, které v javornické škole tvoří žákovský parlament.

Návštěva krajského úřadu? To je především možnost podívat se do míst, kam by se jinak  žáci  vůbec nedostali. Navíc, osobní setkání s hejtmanem a společná diskuze o různých tématech – to se hodně počítá,“ řekla Markéta Lyková, učitelka základní školy v Javorníku, která děti doprovázela.

Kromě návštěvy hejtmanství čekala školáky také prohlídka Olomouce.

Více fotografií ZDE.

Místa radních obsadili školáci
Místa radních obsadili školáci
Místa radních obsadili školáci


Poslední změna 15. 10. 2019 15:29:24