Malé obce mohou žádat kraj o podporu

30. 11. 2021

Částku 37 miliónů korun chce ze svého rozpočtu vyčlenit Olomoucký kraj pro příští rok na podporu obnovy venkova. Krajští zastupitelé o tom budou jednat v polovině prosince.

„Cílem dotačního programu je podpora zlepšení kvality života venkovských oblastí, zvýšení atraktivity a dostupnosti obcí v Olomouckém kraji,“ uvedl Jan Šafařík, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro regionální rozvoj.

Obce mohou žádat v rámci dotačního programu Program obnovy venkova Olomouckého kraje o peníze ze tří dotačních titulů. A to na podporu budování a obnovu infrastruktury obce, zpracování územně plánovací dokumentace nebo přípravy projektové dokumentace.

Program obnovy venkova Olomouckého kraje je tradičním dotačním programem vyhlašovaným už od roku 2004 a dlouhodobě se těší velkému zájmu příjemců dotace. „Podporovány jsou projekty malých obcí Olomouckého kraje zaměřené na budování, rekonstrukce a opravy infrastruktury obecního majetku, podporu zpracování územně plánovací dokumentace a podporu přípravy projektové dokumentace,“ doplnil náměstek Jan Šafařík.

Všechny informace k dotačnímu řízení budou uveřejněny na webových stránkách Olomouckého kraje www.olkraj.cz.

Obec Krchleby - jeden z úspěšných žadatelů v POV


Poslední změna 30. 11. 2021 09:33:19