Kraj podpoří budování cyklostezek, dopravních hřišť i přechodů

01. 12. 2020

Rada Olomouckého kraje na svém posledním zasedání schválila rozsáhlé investice do dopravy. Ty se týkají projektů, které zvýší bezpečnost silničního provozu. Hejtmanství tak podpoří budování cyklostezek, dopravních hřišť i přechodů pro chodce.

„Cyklostezky jsou pro bezpečnost dopravy zcela zásadní. Proto na ně chceme příští rok uvolnit rovných jedenáct miliónů korun. Příslušný dotační program spustíme v lednu,“ informoval Michal Zácha, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast dopravy.

Další peníze kraj poskytne na modernizaci a budování dopravních hřišť. Jejich přínosem je především výchova školáků, aby se v reálném provozu uměli dobře orientovat. Obce a města, která se rozhodnou pro stavbu nebo obnovu těchto tréninkových ploch, mohou od kraje žádat celkem čtyři milióny korun.

Hejtmanství pomůže také s realizací přechodů pro chodce. Dotační program, jehož prostřednictvím kraj podporu rozdělí, bude obsahovat pět miliónů korun,“ dodal Zácha.

Dotace v oblasti dopravy musí ještě schválit krajské zastupitelstvo. Jakmile se tak stane a kraj podporu spustí, bude o tom informovat prostřednictvím webových stránek OLKRAJ.CZ.

Kraj podpoří budování cyklostezek, dopravních hřišť i přechodů     Ilustrační foto


Poslední změna 11. 12. 2020 17:18:49