Kraj má nové podnikatele roku. Ocenění míří na Hanou

08. 02. 2022

Pod záštitou Josefa Suchánka, hejtmana Olomouckého kraje proběhlo v úterý 8. února vyhlášení šestnáctého ročníku soutěže EY Podnikatel roku 2021 Olomouckého kraje. Držiteli ocenění se stali Jiří Nesvadbík a Ladislav Vrána, jejichž žaluzie NEVA můžete najít na budovách po celém světě.

„Letošní udělení titulu Podnikatel roku Olomouckého kraje má pro mě zvláštní význam – oceňujeme totiž ty, kteří zvládli podnikat a prosperovat v době, která byla mimořádně obtížná. Uznání a poděkování si však zaslouží všichni podnikatelé, kteří celospolečenská omezení zvládli a dokázali svoje firmy i živnosti z nelehké situace vyvést,“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje. 

Firma NEVA sídlí v Kralicích na Hané. Její roční obrat je půlmiliardy korun. Týdně tam zaměstnanci vyrobí dva tisíce žaluzií, které míří nejen do Česka, ale do celé Evropy i na Blízký východ.

„Soutěž o nejlepšího podnikatele podporuje Olomoucký kraj dlouhodobě z mnoha důvodů. Patří mezi ně nejen snaha o rozvoj podnikatelského prostředí v této nelehké době, ale také propagace našeho regionu v České republice. A to se daří našim firmám i živnostníkům výborně, za což jim velmi děkuji. A dodávám, že hejtmanství je pro ně oporou, na kterou se mohou spolehnout,“ uvedl Jan Šafařík, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro regionální rozvoj.

Počet účastníků soutěže se oproti minulému ročníku zdvojnásobil. Porota, které předsedal Josef Průša - loňský celostátní vítěz a držitel titulu EY Podnikatel roku 2020 České republiky, tak měla nelehký úkol. 

„Významným hodnoticím kritériem při výběru vítěze je přístup podnikatelů k udržitelnému podnikání. Pánové Nesvadbík a Vrána ukazují, jak lze podnikat světově a udržitelně zároveň. Na špičce svého oboru jsou rovněž v oblasti automatizace výroby. Do budoucna plánují předat firmu dětem a já držím palce, ať se jim generační výměna povede,“ popřála vítězům Martina Kneiflová, vedoucí partnerka EY v České republice.

EY Podnikatel roku Olomouckého kraje 2021
EY Podnikatel roku Olomouckého kraje 2021
EY Podnikatel roku Olomouckého kraje 2021


Poslední změna 13. 06. 2022 09:11:30