Kraj láká filmaře. Ukázal jim to nejlepší

17. 06. 2022

Speciální lokační tour připravila pro filmaře Filmová kancelář Olomouckého kraje společně se Zlin Film Office. Během cesty po obou krajích se filmoví tvůrci mohli seznámit s unikátními lokalitami, mezi které se v našem regionu řadí nejen historické motivy starobylé Olomouce, ale také zámek v Plumlově nebo Prostějov.

„Nadchla mě radnice s nádherným schodištěm, sál i půvabný salonek se zajímavým inventářem. Rovněž Národní dům je z hlediska dochovanosti původní architektury dobře použitelný pro dobový film,“ přiblížila své postřehy z prostějovských lokací pro Czech film commission filmová architekta Olga Rosenfelderová.

Olomoucký kraj finančně podpořil vznik už několika významných snímků české kinematografie. Patří mezi ně například Díra u Hanušovic, Kvarteto nebo aktuálně Velká premiéra.

„Filmařům nabízíme pomoc nejen s výběrem atraktivních míst pro natáčení, ale zároveň se do filmování snažíme zapojovat i místní firmy. Díky filmům získává náš kraj skvělou reklamu po celém Česku a často i v zahraničí. To je samozřejmě důležité pro rozvoj turismu,“ uvedla Milada Sokolová, uvolněná členka zastupitelstva pro oblast vnějších vztahů a cestovního ruchu.

Více informací k lokační tour najdete zde: https://filmcommission.cz/cs/location-tour-olomouc-and-zlin-regions-unexpected-discoveries-and-networking-over-stinky-cheese/

Foto: Daniel Berka


Poslední změna 23. 06. 2022 09:53:47