Kraj chystá na Prostějovsku velké investice

11. 05. 2020

Dvě opravené ulice a silnice spojující Prostějov s Přerovem – to jsou další významné projekty Olomouckého kraje v oblasti dopravní infrastruktury na Prostějovsku. Celkem si všechny tři akce vyžádají investici ve výši zhruba 125 miliónů korun.

„Z Integrovaného regionálního operačního programu máme přislíbeno téměř 87 miliónů korun, zbývající část chceme hradit z krajského rozpočtu. Připojí se také Prostějov, který uvolní patnáct miliónů,“ přiblížil financování Jiří Zemánek, první náměstek hejtmana Olomouckého kraje.

V případě Wolkerovy ulice se práce dotknou 300 metrů komunikace, kde bude vyměněna konstrukce celé vozovky. V lokalitě u křižovatky Wolkerovy s Tylovou ulicí se jízdní pruh rozšíří, aby zde mohl vzniknout odbočovací pruh. Projekt počítá také s novými přechodovými ostrůvky.

Vrahovická ulice se dočká rekonstrukce v délce jednoho kilometru. Součástí prací bude úprava křižovatky Vrahovické a Průmyslové ulice, kde vyroste středový ostrůvek.

Do projektu podpořeného z evropských fondů patří také obnova silnice spojující Prostějov s Přerovem, konkrétně jejího téměř šestikilometrového úseku na hranicích obou okresů.

„V čerpání evropských peněz je kraj velmi úspěšný. Popisované projekty přispějí nejen k příjemnější jízdě řidičů na Prostějovsku, ale také k jejich větší bezpečnosti,“ dodal Zemánek.

Olomoucký kraj v Prostějově už v roce 2019 opravil například Plumlovskou ulici


Poslední změna 11. 05. 2020 12:26:39