Kostýmované prohlídky na hradě Šternberk

Datum08.-09. 08. 2020
Místo konáníStátní hrad Šternberk
WWWwww.hrad-sternberk.cz/cs/akce/11489-kostymovane-prohlidky-hradu-sternberk
OrganizátorStátní hrad Šternberk

Státní hrad Šternberk zve všechny návštěvníky na akci Kostýmované prohlídky. Program nahradí tradiční víkend v kostýmech a uskuteční se v sobotu 8. 8. a neděli 9. 8. 2020 od 10 do 16 hodin.

Hradem budou provázet průvodci oblečeni v historických kostýmech. Návštěvníci si mohou vybrat ze tří nabízených návštěvnických okruhů – Liechtensteinské sbírky, Život na Šlechtickém sídle nebo Celým hradem. Výklad průvodců bude zaměřen nejen na informace z historie hradu, ale i historii módy a oblékání. Vstupné na prohlídky odpovídá běžnému vstupnému.

V neděli doplní kostýmované prohlídky doprovodný program v podání výřečníka, všeuměla a baviče Romana Prokeše - Povídání o historii zbraní. Jeho divadelně-naučný exkurz vám představí vývoj sečných a palných zbraní od středověku po nedávnou minulost. Během představení se dozvíte mnoho zajímavých informací, ale především se skvěle pobavíte. Představení je interaktivní, diváci jsou zapojeni do děje a chybět nebudou ani ukázky střelby. Představení bude součástí všech prohlídek.

Kostýmované prohlídky na hradě Šternberk


Poslední změna 30. 07. 2020 12:08:40