Koncertní sezóna Kruhu přátel hudby

Datum12. 09. 2022-17. 05. 2023
Místo konáníKoncertní sál, Hranice
WWWwww.kultura-hranice.cz
OrganizátorMěstská kulturní zařízení Hranice

V září začíná další sezóna koncertů vážné hudby. Nová sezóna 2022/2023 přinese celkem 8 koncertních večerů, které vyvrcholí poeticko-hudebním představením Jana Přeučila a Beethovenova tria Praha.

Celou sezónu zahájí večer s francouzskými skladateli a ladnými tóny harfy Amelie Tokarské spolu s flétnou Sylvie Schelingerové. Klavírní klapky se roztančí pod prsty nadaného mladého klavírního sólisty Tomáše Vrány. Užijete si hudební přítomnost slovanských skladatelů v podání Tria varia a další příjemné večery s koncerty klasické hudby.

Vyvrcholením koncertů KPH bude večer s básníkem mytologie, Karlem Jaromírem Erbenem, kdy si vychutnáte umělecký přednes Jana Přeučila propojený hudebními skladbami, které vznikaly za básníkova života a byly ovlivněny jeho viděním světa.

Cyklus koncertů se uskuteční tradičně v Koncertním sále v Zámecké ulici 118, novinkou budou dva zájezdové koncerty do Beskydského divadla v Novém Jičíně. Těšit se můžete na Janáčkovu filharmonii a také na koncert špičkového houslisty Jana Talicha a klavíristy Petra Jiříkovského.

Vstupenky můžete zakoupit v předprodeji buď v Turistickém informačním centru na zámku, nebo online na www.kultura-hranice.cz. Prodej vstupenek na zájezdový koncert Jana Talicha a Petra Jiříkovského bude od 1. do 31. října. S ohledem na nejistou koronavirovou situaci si MKZ vyhrazuje právo na změnu programu.

Koncertní sezóna Kruhu přátel hudby


Poslední změna 24. 08. 2022 10:37:26