Kniholky z Olomouce křtily originální zápisník pro milovníky knih

12. 09. 2018

V pátek 7. září 2018 proběhl v Divadle na cucky křest chytrého a kreativního zápisníku knih, za kterým stojí čtyři mladé podnikavé ženy z Olomouce. Knihy jsou pro ně vášeň, nezůstávají ale jen u jejich čtení.

Jak uvádí Vladislava Závrská, šéfka kreativního start-upu, základní misí projektu je umožnit čtenářům, aby se s každou knihou dále rozvíjeli. „Chceme čtenářům nabídnout odlišnou perspektivu ke čtení knih, založenou na prožitcích. Nejde primárně o to, co je v knize, ale jak se vztahuje k mému životu, jak do mého života promlouvá. Velkou motivací pro vývoj Kniháře byla potřeba uchovat si prožitky, které s knihami jako čtenářka mám. Stávalo se mi, že jsem s každou další knihou, kterou jsem rozečetla, už nevěděla, co jsem prožívala s předchozí, každý nový příběh překrýval ten původní,” vysvětlila Závrská.

Autorky, které si říkají Kniholky, vymyslely inovativní metodu 4PRO podporující proces učení se z knih. Se svým projektem se přihlásily do soutěže Podnikavá hlava, kterou pořádá Vědeckotechnický park Univerzity Palackého v Olomouci.

V rámci této soutěže získaly titul Podnikatel v sukních, což je speciální kategorie vyhlašovaná Olomouckým krajem určená pro ženy-podnikatelky. A v soutěži obsadily celkově druhé místo“, dodal Pavel Šoltys, náměstek hejtmana, pod jehož záštitou se soutěž koná.

Se svým Knihářem teď mladé podnikatelky míří na několik designových a čtenářských akcí po celé republice. V Olomouci se představí o víkendu 22. a 23. září na festivalu autorských a uměleckých publikací Litr v olomouckém Konviktu. Potkat je bude možné také v prvním čtenářském klubu, který spoluorganizují s Divadlem na cucky poslední středu v měsíci 26. září v 17 hodin.

Kniholky z Olomouce křtily originální zápisník pro milovníky knih
Kniholky z Olomouce křtily originální zápisník pro milovníky knih


Poslední změna 12. 09. 2018 12:56:29