Klidnější a bezpečnější doprava v Uničově. Díky novému kruhovému objezdu

18. 11. 2020

Přestřižením pásky vyvrcholila v pondělí 16. listopadu přestavba křižovatky ulic Mohelnická, Jiřího z Poděbrad a Hrdinů v Uničově. Nový kruhový objezd zklidní dopravu v tomto frekventovaném místě.

„Náročná přestavba důležité křižovatky zajistí do budoucna snížení rychlosti, a tím pádem zvýšení bezpečnosti silničního provozu v této lokalitě. Významnou část nákladů, které přesáhly 14,5 miliónu korun, pokryla dotace ze Státního fondu dopravní infrastruktury,“ uvedl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Michal Zácha.

V rámci stavebních úprav byly mimo samotné konstrukce vozovky provedeny také přeložky vodovodu i sdělovacích a silnoproudých kabelů. Nové jsou také rozvody veřejného osvětlení, chodníky a proběhla výsadba zeleně.

„Celý projekt je společným dílem tří investorů, a to Správy silnic Olomouckého kraje, města Uničova a Vodohospodářské společnosti Olomouc.  Město Uničov bylo před více než deseti lety průkopníkem přípravy společných investičních akcí více subjektů. Tento přístup je i v současnosti veden snahou, aby veřejně užívané plochy byly v co nejmenší míře zatěžovány rekonstrukcemi v režii jednotlivých subjektů probíhajícími v různých časech," řekl náměstek hejtmana, člen představenstva Vodohospodářské společnosti Olomouc a bývalý starosta Uničova Dalibor Horák.

Vlastní realizaci investiční akce předcházela projektová a administrativní příprava. Samotná realizace pak trvala 140 dní a přes její náročnost se termín dokončení, který byl stanoven na 17. listopadu, podařilo dodavatelské firmě dodržet.

Klidnější a bezpečnější doprava v Uničově. Díky novému kruhovému objezdu    Foto: Marek Juráň
Klidnější a bezpečnější doprava v Uničově. Díky novému kruhovému objezdu    Foto: Marek Juráň
Klidnější a bezpečnější doprava v Uničově. Díky novému kruhovému objezdu     Foto: Marek Juráň
Klidnější a bezpečnější doprava v Uničově. Díky novému kruhovému objezdu   Foto: Libuše Čechová
Klidnější a bezpečnější doprava v Uničově. Díky novému kruhovému objezdu     Foto: Libuše Čechová


Poslední změna 18. 11. 2020 11:18:38