JESENÍKY originální produkt®

Dřevěné lžíce na obuv_1.jpg
Roztomilé pralinky.jpg
Roztomilé sýry.jpeg

Táhlé zaoblené hřebeny, hluboká údolí řek, zaříznutá v lesnatých stráních. Region květnatých luk a zelených pastvin, na nichž se poklidně pasou stáda ovcí a skotu. Drsná a zároveň romantická příroda. Tvořivost místních lidí i bohatá nabídka služeb – to je jedinečnost Jeseníků, nejvyššího pohoří Moravy.

Výrobky a produkty pocházející z turistické oblasti Jeseníků (viz mapka) se mohou ucházet o značku JESENÍKY originální produkt®. Tato značka vznikla v roce 2010 a garantuje zejména místní původ výrobku a vazbu na region Jeseníků, ale také jeho kvalitu a šetrnost k životnímu prostředí.

To vše ocení jak turisté, kteří si chtějí pořídit pravý a kvalitní suvenýr z Jeseníků, tak místní obyvatelé, kteří chtějí nákupem podpořit „svého” místního výrobce.

Místním živnostníkům, zemědělcům, malým a středním firmám proto značka přináší především:

  • konkurenční výhodu a zvýšení odbytu, ale také
  • propagaci a reklamu pro jejich produkty a
  • sounáležitost s regionem a vzájemnou spolupráci.

Propagace značky a značených výrobků probíhá jednak formou reklamních tiskovin (katalog výrobků, plakáty, letáky, noviny „Doma v Jeseníkách“ apod.) a prostřednictvím médií (webové stránky včetně připravovaného e-shopu, rádia, televize), jednak na společných a kulturních akcích a prezentacích výrobců. A protože je značení výrobků v jistém smyslu turistickým produktem, mohou se výrobci účastnit také různých veletrhů cestovního ruchu, jako např. Regiontour v Brně nebo mezinárodní Holiday World v Praze.

Podrobné informace pro zájemce o značku naleznete na odkazech:

Regionální koordinátor systému regionálních značek:

MAS Horní Pomoraví o. p. s., Hlavní 137, 788 33 Hanušovice

tel.: +420 583 285 615, http://mashp.cz

Alena Dvořáková, regionální koordinátor

telefon: +420 725 080 729, +420 583 285 615

email: dvorakova@hornipomoravi.eu

Zdroj: webové stránky JESENÍKY originální produkt®


Poslední změna 18. 03. 2024 16:52:34