Jak na správnou výživu a následnou ústní hygienu? Seniorům poradí workshop

11. 09. 2019

Nutriční poradenství a dentální hygiena – takový byl název workshopu, který se v pátek 6. září uskutečnil v kongresovém sálu Krajského úřadu Olomouckého kraje. Více než pětašedesát účastníků získalo informace o tom, jak v pokročilejším věku řešit nejčastější výživové problémy nebo správně pečovat o ústní dutinu.

Workshop byl rozdělen na dvě části. První se týkala nutričního poradenství a péče v sociálních zařízeních pro seniory i řady dalších témat. Druhá část workshopu pak byla zaměřena na ústní a celkové zdraví v souvislosti s dentální hygienou ve vyšším věku,“ uvedla Petra Hemžská z krajského oddělení plánování sociálních služeb.

Myšlenka uspořádat workshop vzešla z činnosti pracovní skupiny „Senioři“, která působí v rámci střednědobého plánování sociálních služeb v Olomouckém kraji. Pracovní skupina řeší aktuální otázky a problematiku týkající se sociálních služeb pro seniory.

Workshop byl realizován v rámci projektu „Podpora plánování sociálních služeb a sociální práce na území Olomouckého kraje v návaznosti na zvyšování jejich dostupnosti a kvality“. Byl určen nejen poskytovatelům sociálních služeb, jejichž cílovou skupinou jsou senioři, ale také všem osobám, které se o toto téma zajímají,“ doplnila Hemžská.

S ohledem na pozitivní odezvu všech zúčastněných plánuje Olomoucký kraj navazující workshop. 

Jak na správnou výživu a následnou ústní hygienu? Seniorům poradil workshop
Jak na správnou výživu a následnou ústní hygienu? Seniorům poradil workshop
Jak na správnou výživu a následnou ústní hygienu? Seniorům poradil workshop


Poslední změna 11. 09. 2019 13:51:26