Hledá se nejlepší neprofesionální knihovník kraje. Navrhněte třeba toho svého

26. 02. 2019

Už potřetí hledá Vědecká knihovna v Olomouci nejlepšího neprofesionálního knihovníka Olomouckého kraje. Nominace mohou zasílat zřizovatelé knihoven, zástupci jiných půjčoven knih i samotní čtenáři. Nominační formulář najdou zájemci na www.vkol.cz.

„Existují profese, které jsou velmi nenápadné, ale mimořádně důležité. Počítám mezi ně právě i knihovníky. Nebýt jich, knihovny by zely prázdnotou a duše čtenářů smutkem. Soutěž o nejlepšího knihovníka má za cíl poděkovat jim za jejich práci, kterou vykonávají ve volném čase,“ řekl náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast kultury Petr Vrána.

Nominován může být knihovník či knihovnice z jakékoliv knihovny v regionu, jejíž provozní doba pro veřejnost nepřesáhne patnáct hodin týdně. Hodnotící komise složená ze zástupců Vědecké knihovny a pověřených knihoven následně z došlých přihlášek sestaví vítězné pořadí. Vyhlášení výsledků proběhne na podzim.

V Olomouckém kraji je celkem 480 knihoven, z toho 416 neprofesionálních, které spravují lidé ve volném čase. Hejtmanství letos na jejich provoz uvolní více než 11,5 miliónů korun v rámci podpory regionální funkce knihoven.

Knihovny navíc budou moci žádat o finance i z programu na podporu obnovy drobného majetku v oblasti kultury. Tam je k rozdělení celkem 850 tisíc korun.

Hledá se nejlepší neprofesionální knihovník kraje. Navrhněte třeba toho svého


Poslední změna 26. 02. 2019 10:10:57