Historické cukrárny aneb Mlsání našich babiček na Staré radnici v Hranicích

Datum09. 02.-11. 06. 2023
Místo konáníStará radnice, Hranice
OrganizátorMěstská kulturní zařízení Hranice, Letohrádek Mitrovských Brno

Atraktivní výstava o vývoji cukrářského řemesla, sladkostí a cukráren v Česku i v Hranicích bude k vidění na Staré radnici. A bude se tu i mlsat. Vůní zákusků odstartuje výstava „Historické cukrárny aneb Mlsání našich babiček“.

Zahájí ji vernisáž ve čtvrtek 9. února v 17 hodin. Návštěvníci se mohou těšit na ochutnávku zákusků, které věnovala Cukrárna a kavárna Archa a kavárna Kofík.

Výstava mapuje vývoj cukrářského řemesla, sladkostí a historii cukráren, nezapomene ani na vyhlášené hranické cukrárny U Suchánků, U Maudrů nebo U Lováků. Těšit se můžete na stylizovaný interiér historické cukrárny, obchodu a výrobny, ale také na dózy plné bonbonů nebo na zákusky vyrobené podle časopisů z 30. let 20. století. Uvidíte nejrůznější cukrářské nástroje a obdivovat můžete dobové bonboniéry i reklamní materiály. Najdete tu i mušle na zmrzlinu, kameninové formy na želé bonbony, originální krabice na dorty a další exponáty. Dozvíte se o historii čokolády, marcipánu, perníku, zmrzliny nebo dortů.

Výstava přinese také několik doprovodných programů, a to ve středu 5. dubna výtvarný ateliér „Papírové cukrovinky“, ve středu 13. dubna kreativní dílnu „Kornoutkování“ zaměřenou na výrobu cukrářských kornoutů a krabiček na sladkosti a ve středu 10. května výtvarný ateliér „Sladká paráda“, kde se budou tvořit šperky z marschmallow a lipo bonbonů.

Jedná se o putovní výstavu od REA production ve spolupráci s Letohrádkem Mitrovských Brno, která bude k vidění do neděle 11. června 2023.

Historické cukrárny aneb Mlsání našich babiček na Staré radnici v Hranicích
Historické cukrárny aneb Mlsání našich babiček na Staré radnici v Hranicích


Poslední změna 07. 02. 2023 16:25:34