Hejtmanství stupňuje podporu aktivit v oblasti cestovního ruchu. Loni šlo o stamilióny korun

29. 07. 2020

Více než tři sta osmdesát miliónů korun investoval Olomoucký kraj v roce 2019 do podpory aktivit v oblasti cestovního ruchu. Vyplývá to z přehledu plnění akčního plánu programu rozvoje turismu v regionu. Například v roce 2014 přitom do stejné oblasti putovalo jen něco přes sedmdesát a půl miliónu.

„Akční plán programu rozvoje cestovního ruchu platí pro roky 2014 až 2020. Z jeho plnění je jasné, že podpoře turismu přikládáme velký význam. Každým rokem zvyšujeme celkový objem peněz, které pomáhají realizovat projekty, díky kterým k nám přijíždí více návštěvníků,“ uvedl uvolněný člen Zastupitelstva Olomouckého kraje pro oblast vnějších vztahů a cestovního ruchu Vladimír Lichnovský.

Zatímco v letech 2014 a 2015 se výše uvedená krajská podpora držela pod sto milióny korun, v roce 2016 tuto hranici poprvé překonala. V dalším období už jenom narůstala.

„Podpora cestovního ruchu má velmi široký záběr. Krajské peníze jdou například do oprav významných památek, na stavbu cyklostezek, ale také do zlepšení ochrany životního prostředí nebo do sportu – všechny tyto oblasti totiž buď přímo, nebo nepřímo s turistickým ruchem souvisí,“ vysvětluje Lichnovský. 

Olomoucký kraj už připravuje akční plán programu rozvoje cestovního ruchu na roky 2021 až 2027. A dobrou zprávou je, že finanční podpora turismu bude minimálně stejně vysoká jako dosud.

Hejtmanství stupňuje podporu aktivit v oblasti cestovního ruchu. Loni šlo o stamilióny korun     Ilustrační foto


Poslední změna 29. 07. 2020 09:34:10