Hejtmanství pomůže dovybavit dětská dopravní hřiště

30. 05. 2023

Celkem čtyři dětská dopravní hřiště projdou díky krajské dotaci obnovou. Příspěvek na jejich dovybavení obdrží města Prostějov, Jeseník, Olomouc a Zábřeh. Hejtmanství mezi ně rozdělí finanční prostředky ve výši necelých 710 tisíc korun.

„Peníze poslouží nejen na koupi nových jízdních prostředků pro děti, ale také na dopravní značení nebo vybudování přístřešků a stojanů na kola. Každé město využije finanční prostředky dle svých aktuálních potřeb,“ uvedl Michal Zácha, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast dopravy.

Prostějov například pro své hřiště nakoupí několik kusů nových dětských šlapadel a Jeseník pořídí kromě vybavení také přístřešek včetně lavic. V Olomouci poputují peníze na nové jízdní prostředky na dopravním hřišti Centrum Semafor a Zábřeh z dotace pořídí například náhradní díly ke kolům a montážní stojany.

„Cyklisté patří mezi nejzranitelnější účastníky silničního provozu – a děti na kolech obzvlášť. Proto Olomoucký kraj dlouhodobě podporuje výstavbu a modernizaci dětských dopravních hřišť,“ dodal náměstek Zácha.

archivní foto


Poslední změna 30. 05. 2023 11:33:09