Hejtmanství pomůže dětem, které baví sport

07. 03. 2023

V Olomouckém kraji může na podporu sportu dosáhnout každý bez ohledu na věk. Důkazem je právě schválený dotační program na podporu sportu dětí a mládeže. K dispozici je v něm 3,8 miliónu korun. Žadateli mohou být kluby a oddíly, které s malými sportovci pracují.

„Chceme, aby se kladný vztah ke sportu vyvíjel už u dětí a mládeže. Proto nabízíme tento dotační program, který je právě na jejich rozvoj určený. Za peníze mohou mládežnické kluby a oddíly zaplatit například i náborové akce pro děti,“ vysvětlil Michal Zácha, náměstek hejtmana Olomouckého kraje pro oblast sportu a dopravy.

Mezi další podporované výdaje patří třeba doprava dětí a mládeže na sportovní soutěže, údržba sportovních areálů nebo nákup vybavení pro mladé sportovce. 

„Žadatelům o dotace budou k dispozici pracovníci kraje, kteří jim přes telefon nebo pomocí e-mailu poradí s vyplněním dotační žádosti,“ dodal náměstek Zácha.

Příjem žádostí začne 11. dubna, už 28. března proběhne pro zájemce informační seminář. Konat se bude v budově sídla kraje v Kongresovém sále, a to od 13 hodin. Potvrzení účastí přijímá už nyní na své e-mailové adrese n.prochazkova@olkraj.cz referentka dotací z oddělení sportu a volného času Naděžda Procházková.

Další informace najdou zájemci na krajském webu OLKRAJ v sekci Dotace.  

ilustrační foto


Poslední změna 07. 03. 2023 13:05:08