Hejtmanství pomohlo trenérům a podpořilo také mladé reprezentanty

25. 05. 2020

Zhruba dva a půl miliónu korun rozdělil Olomoucký kraj ve dvou dotačních titulech, jejichž cílem je podpora sportu. Peníze pomohly žadatelům o trenérskou licenci a mladým sportovním nadějím, které náš region reprezentují doma i v zahraničí.

„O dotační tituly byl velký zájem. Co se týče krajského příspěvku na trenérské licence, přispěl kraj dvaatřiceti žadatelům. V případě mladých reprezentantů jsme pomohli rovné stovce zájemců,“ uvedl Petr Vrána, náměstek hejtmana pro oblast sportu a kultury.

Krajské dotace podstatně snižují finanční zátěž, kterou musí budoucí trenéři vynaložit na sebevzdělávání. Cena se odvíjí od výkonnostní třídy a druhu sportu. Trenérská licence na hokej stojí zhruba devět a půl tisíce korun. Kurz instruktora parašutismu je třikrát dražší. Méně nákladná je příprava nových trenérů kopané nebo aerobiku.

„Druhově pestrou paletu sportovních odvětví dotovalo hejtmanství v rámci podpory mladých reprezentantů. Přispěli jsme například úspěšným sportovcům v oblasti rychlostní kanoistiky, juda, lukostřelby nebo šermu,“ dodal Vrána.

Hejtmanství pomohlo trenérům a podpořilo také mladé reprezentanty


Poslední změna 25. 05. 2020 07:46:38