Hejtmanství podpoří Jeseníky. Na běžecké trasy dá milión

02. 03. 2023

Milión korun obdrží od Olomouckého kraje organizace Jeseníky – Sdružení cestovního ruchu na úpravu běžeckých stop. Na horách mají běžkaři k dispozici přes tři sta kilometrů tras v devíti oblastech.

„Peníze jsme letos poskytli ve formě navýšení členského příspěvku, aby je mohlo sdružení využít ihned. Podpora usnadní lidem jejich práci a zároveň má velký vliv na rozvoj cestovního ruchu v zimních měsících,“ uvedla Milada Sokolová, uvolněná členka Zastupitelstva Olomouckého kraje pro oblast vnějších vztahů a cestovního ruchu.

Krajské peníze poslouží na samotný provoz roleb, ale také na školení rolbařů, mapování a značení běžeckých tras nebo provoz GPS systému. Běžkařskými trasami krajská pomoc nekončí. Dalším čtvrt miliónem korun podpoří hejtmanství projekt JESENÍKY ONLINE.

„Peníze poputují na pořízení sčítačů turistů ve vybraných oblastech, podobně jako už vznikají sčítače cyklistů. Přispějeme také na vybudování foto pointů nebo na realizaci marketingové kampaně. Musíme však počkat na rozhodnutí Ministerstva pro místní rozvoj,“ dodala Sokolová.

U něj si totiž sdružení požádalo o dotaci. Ta by pokryla padesát procent nákladů, které činí téměř jeden a půl miliónu korun. Na financování se také podílí samotné sdružení. Ve chvíli, kdy ministerstvo projekt podpoří, kraj pošle slíbenou částku.

Hejtmanství podpoří Jeseníky. Na běžecké trasy dá milión


Poslední změna 02. 03. 2023 14:08:09