Hejtmanství „kope“ za živnostníky. Před rychlostí pomoci smeklo i ministerstvo

13. 04. 2021

Celkem čtrnáct pracovníků Krajského úřadu Olomouckého kraje pomáhá s administrací právě ukončeného programu Covid – Nájemné III, který vyhlásilo Ministerstvo průmyslu a obchodu. Peníze jsou určené živnostníkům i firmám, které kvůli protiepidemickým opatřením musely uzavřít své provozovny.

„Olomoucký kraj zareagoval na žádost o pomoc s administrací programu naprosto bez zaváhání. Mezi kraji má tento region k dnešnímu dni nejvyšší počet vyřízených žádostí. Umožnil tak podnikatelům, aby se co nejrychleji dostali k pro ně určeným finančním prostředkům,“ řekl během pravidelné videokonference s hejtmany ministr průmyslu a obchodu Karel Havlíček.

Hejtmanství přednostně administruje žádosti podnikatelů z Olomouckého kraje.

„K 12. dubnu bylo krajským úřadem vyřízeno 2304 žádostí. Schváleno už bylo 2024 z nich v objemu zhruba třiceti miliónů korun. Jsem opravdu rád, že kraj může podnikatelům pomoci v této pro ně nelehké době třeba i tímto způsobem,“ uvedl hejtman Josef Suchánek.

Příjem dotačních žádostí už ministerstvo uzavřelo. Do 8. dubna, kdy projekt končil, projevilo zájem o finanční výpomoc více než 45 tisíc subjektů z celé České republiky. 

Hejtmanství „kope“ za živnostníky. Před rychlostí pomoci smeklo i ministerstvo


Poslední změna 13. 04. 2021 11:46:12