Hejtman Josef Suchánek se setkal s izraelským velvyslancem

09. 06. 2021

Hejtman Josef Suchánek se ve středu 9. června setkal s velvyslancem Izraele Danielem Meronem. Společně diskutovali o činnosti nedávno založeného Centra česko-izraelských inovací a partnerství při Moravské vysoké škole.

„V Olomouci máme skvělé kontakty i s Univerzitou Palackého, kde v současnosti studuje téměř 70 studentů z Izraele, a také s fakultní nemocnicí, s níž pracujeme na projektu virtuálního propojení s některou z našich nemocnic,“ uvedl Daniel Meron.

Česká republika patří historicky mezi nejvýznamnější spřátelené země Izraele. Tento vztah by se podle velvyslance mohl promítnout i do konkrétních projektů - například v oblasti digitalizace, IT, zemědělství nebo vodního hospodářství.

„Olomoucký kraj se v minulých letech potýkal se suchem. S tím by nám právě Izrael, který tyto problémy úspěšně řeší, mohl velice pomoci,“ řekl hejtman Josef Suchánek.

Hejtman ocenil i záměr velvyslanectví připravit pro izraelské turisty tematické zájezdy po historických místech židovského osídlení na Moravě. S Danielem Meronem se shodli, že vzájemná spolupráce Olomouckého kraje a Izraele nabízí značný potenciál, který mají obě strany zájem rozvíjet.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg


Poslední změna 11. 10. 2021 15:05:09