Hasiči dostanou peníze. Na techniku a například i na vzdělávání

04. 01. 2023

Dotační programy Olomouckého kraje počítají i na letošní rok s podporou sborů dobrovolných hasičů a jejich zásahových jednotek. Peníze budou moci čerpat nejen na svoji činnost, ale také na pořízení nové požární techniky.

„Dobrovolní hasiči patří mezi základní složky integrovaného záchranného systému a třeba na venkově jsou často důležitými hybateli kulturního a společenského dění. Proto je kraj podporuje a na jejich aktivity jim finančně přispívá,“ vysvětlil Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Na letošní rok tak hejtmanství připravilo dva dotační programy, které dobrovolným hasičům pomohou. První za tři a půl miliónu korun myslí na činnost sborů a jejich akce, mezi které patří například odborná školení a vzdělávání, tábory pro děti nebo soutěže v požárním sportu.

Druhý dotační program pamatuje na obnovu a modernizaci požární techniky. „V tomto balíčku je 9,4 miliónu korun, které poslouží na pořízení hasičských aut, stříkaček nebo na opravu požární techniky a nákup vybavení,“ dodal hejtman Suchánek.

Hasiči dostanou peníze. Na techniku a například i na vzdělávání


Poslední změna 04. 01. 2023 13:16:43