festival Jesnění

Datum17.-19. 09. 2021
Místo konáníJeseník
WWWwww.jesneni.cz
Organizátorspolek Sudetikus

Třídenní festival Jesnění představí jak známá jména současné umělecké scény i publicistiky, tak kreativní a talentované osobnosti z Jesenicka. Koná se 17.-19. 9. 2021 a kultura během víkendu prostoupí celým městem i okolím.

Mezi hlavními protagonisty jsou třeba kapely Kittchen, Good Times Only a něco něco, dále Petr Borkovec, Ondřej Hrabal, Markéta Pilátová, Hana Řičicová nebo Karel Veselý. Program celého festivalu je velmi pestrý. Můžete se těšit na koncerty, interaktivní divadlo, autorská čtení, vernisáže výstav, přednášky, tvořivé dílny, soundwalk, nebo komentovanou vycházku po historických zapomenutých stezkách a na jejím konci koncert na Zlatém Chlumu. Součástí bude také trh s regionálními produkty a food festival Restaurant Day. 

Do programu jsou zapojeny také univerzity. Platforma positivJE spolu s Univerzitou Palackého představí top 11 jesenických kreativců a pokřtí katalog DESIGN kreativJE. Studenti Fakulty architektury Vysokého učení technického v Brně přednesou enviromentální architektonické úvahy o městě, krajině a lidech. Jesnění slibuje skvělý program nejen pro mladé, ale také pro děti i seniory.

festival Jesnění


Poslední změna 03. 09. 2021 10:27:11