Eva Konstantinidu – Přelomy

Datum09. 01.-23. 02. 2020
Místo konáníGalerie Synagoga, Hranice
WWWwww.muzeum-hranice.cz/doprovodne-akce/vernisaz-k-vystave-eva-konstantinidu-prelomy/
OrganizátorMuzeum a galerie Hranice

Vernisáž výstavy se uskuteční ve čtvrtek 9. ledna 2020 v 17 hodin. 

Eva Konstantinidu patří k nejmladší generaci výtvarných umělců. Studovala na Fakultě umění Ostravské univerzity v Ostravě v ateliéru Daniela Balabána. Autorka tvoří pod pseudonymem Ei.

Již při studiích na Střední umělecké škole a posléze na Fakultě umění Ostravské univerzity v Ostravě bylo zřejmé, že se jedná o vícestranně talentovanou a nekonformní osobnost. Vedle svého zaměření na výtvarnou činnost se záhy profilovala svou činností literární, ve které stále pokračuje. Využívá k tomu zejména internet a sociální media, ale několik svých textů již vydala i v knižní, byť v samizdatové formě.

Svá studia na Fakultě umění završila poměrně rozsáhlým cyklem obrazů na biblická a apokryfní témata. K jejich zpracování přistoupila rozhodně, bez předsudků k obecně opakovaným postulátům a tomu odpovídá i expresivní forma. Používá hutné, neředěné olejové barvy přímo z tuby a na povrch plátna je nanáší pouze prsty. Cyklus těchto obrazů sklidil zaslouženou pozornost stejně jako její současný soubor maleb s motivy býků, zpracovaných stejně expresivním stylem.

Se způsobem její malby do jisté míry kontrastují desítky autorčiných kreseb, které jejím obrazům předcházejí a jsou dokladem autorčina zaujetí tématy, stejně jako dokladem jejího kreslířského umění. Práce Ei obohacují nejen regionální výtvarnou scénu.

Eva Konstantinidu – Přelomy


Poslední změna 02. 01. 2020 13:02:34